Se filmen om Villa Strömsfors – 100 åringen med nytt energisystem

Vi är med hela vägen.

Från början till kraftigt sänkta värme kostnader. För att du ska nå den optimala energibesparingen, krävs en noggrann analys av fastigheten. Vilken lösning som är bäst vet vi först när alla fakta är utvärderade, beräkningar utförda och du har fått beskriva fastighetens specifika behov. Låter det komplext? Det är det också. Men du kan lugnt luta dig tillbaka och lita på att vi tar hand om allt, ända från början till slut. Precis som vi har gjort de senaste fyrtio åren.

Projekt:

Marquard Fastigheter

Marquard Fastigheter äger och förvaltar sju fastigheter i Bjärnum, Sösdala och Ljungbyhed. Totalt handlar det om tio butiker och cirka 50 lägenheter. I samband med att man såg över sina energikostnader valde man att installera bergvärme från IVT. Ladda ned artikeln för att läsa om bakgrunden till investeringen och besparingen den inneburit för de olika fastigheterna.

Ladda ner pdf

Projekt:

BRF Norrby och Brickbandet, Bromma

De båda bostadsrättsföreningarna i Stockholm bestämde sig för att gemensamt investera i en sänkning av sina värmekostnader. Sammanlagt handlar det om 838 lägenheter som nu går från fjärrvärme till bergvärme. Energikostnaderna förväntas minska med upp till 40 procent.

Ladda ned pdf

Projekt:

BACKADALEN, GÖTEBORG

Med sina 971 lägenheter är Backadalen en av Sveriges största bostadsrättsföreningar. I en innovativ energisatsning installeras 25 stycken IVT Geo som kombineras med den befintliga fjärrvärmen – och ger stora värden för både ekonomin och miljön. 

Ladda ned pdf

Projekt:

Lindome, Göteborg

I Lindome utanför Göteborg ligger bostadsrättsföreningen Valåsdalen med 153 lägenheter. Bostäderna och övriga gemensamhetsutrymmen är fördelade på elva hus som tidigare hade fjärrvärme. Efter en upphandling är det istället fyra stycken IVT Geo värmepumpar som står för värme och varmvattenproduktion – något som sänkt energikostnaden avsevärt. Anders Borg, VD och projektledare på Ericssons Rör & El, berättar mer.

LADDA NED PDF

Det senaste från fastighetsavdelningen.

I vårt pressrum hittar du alltid de senaste nyheterna från oss. Till exempel nya intressanta projekt där våra värmesystem spelat en avgörande roll. Prenumerera, så får du ett mejl direkt i din inkorg när vi har något nytt att berätta. 

TILL PRESSMEDDELANDEN

Projekt:

Bellevue, Malmö.

I stadsdelen Bellevue i centrala Malmö finns flera miljonprogramsfastigheter. I två av områdets värmecentraler ville fastighetsägaren komplettera fjärrvärmen med bergvärme. Malmberg borrning utförde entreprenaden och installerade 20 IVT Geo. Jon Svärd, säljansvarig berättar mer om projektet.  

Ladda ned pdf

Projekt:

BRF Silvereken, Vällingby

Bostadsrättsföreningen Silvereken är vackert belägen i utkanten av Vällingby. 2015 startade en helt ny bergvärmeanläggning igång för att värma de 25 lägenheterna i fastigheten. Kurt Anderson, som idag är styrelseordförande, var en av dem som tryckte på knappen. 

Ladda ned pdf

Projekt:

IVT Värmepumpar levererar till Sveriges största geoenergiprojekt.

Cirka 1 100 lägenheter i 49 flerfamiljshus ska få värme och varmvatten med hjälp av fastighetsvärmepumpen IVT Geo. Bostäderna ligger i Jordbro, utanför Stockholm, och ägs av bostadsbolaget D Carnegie & Co. IVT Värmepumpar levererar 29 IVT Geo till projektet med en sammanlagd effekt på 2 320 kW. Totalentreprenör är miljöteknikbolaget Malmberg.

Ladda ned pdf

Projekt:

ÅLSTENSGATAN 22, BROMMA

Ålstensgatan 22 är en fastighet med 17 lägenheter och stor trädgård. Under 2005 investerade man i ett nytt värmesystem. Anders Öhrnell – kassör och styrelseledamot i bostadsrättsföreningen – minns tillbaka.

Ladda ned pdf

Vår arbetsprocess.

Ett första möte.

Du träffar din kontaktperson. Tillsammans går ni igenom uppgifter och data om fastigheten. Här kan du även komma med speciella önskemål och krav.

Utvärdering.

Insamlad information bearbetas och beräknas för att säkerställa en korrekt dimensionering av värmepumpslösningen.

Val av värmekälla.

Har fastigheten särskilda krav och vilken värmekälla passar din fastighet? Berg-, jord-, sjö- eller grundvattenvärme? Eller kanske luft?

Dimensionera storlek på värmepump

Resultatet av utvärderingen och valet av värmekälla ligger till grund för rätt dimensionering av fastighetens nya värmepumpsanläggning.

Systemlösning för värme och varmvatten

Utifrån storlek på värmepumpen, hur värmesystemet ska dimensioneras och hur varmvattenbehovet ser ut utformas en komplett systemlösning.

Installation och uppföljning.

I samband med installationen får du en genomgång av hur systemet fungerar. Efter en tid gör vi också en uppföljning för att vara säkra på att du sparar lika mycket som kalkylen lovat.

Vi hjälper dig hela vägen.

Skicka in en förfrågan så hjälper vi dig med en besparingskalkyl och kostnadsfri offert.

Väljer du att gå vidare med installationen sköter vi allt, från tillståndsansökningar till borrning och bortforsling av det tidigare värmesystemet. I samband med installationen får du en ordentlig genomgång av hur systemet fungerar. Efter en tid gör vi också en uppföljning för att vara säkra på att värmekostnaderna motsvarar det kalkylen lovat.

Vänligen kontrollera att du fyllt i alla fält.

Succé!