Vi hjälper dig att spara energi - oavsett typ av fastighet

ARBETSPROCESS

Vi skräddarsyr för just din fastighet

FÖRE

Möt din kontakt. Utvärdering, val av värmekälla, dimensionering och systemlösning.

UNDER

Komplett leverans, installation och genomgång av det nya värmesystemet tillsammans med IVT-specialist.

EFTER

5 års garanti för allt material. Uppföljning av hur systemet fungerar och att kalkylen håller vad den lovat.

SMART INVESTERING

- ekonomiskt och miljömässigt.

Ingen byggnad är den andra lik. Men oavsett vilka behov du har så löser vi dem. Vi är specialiserade på unika anpassade värmelösningar i alla typer av byggnader. Vi hjälper dig optimera inneklimatet med en förnybar energikälla som ger låga driftkostnader. I normalfallet sparar du in investeringen på bara 3 till 6 år.

Hur mycket kan du spara med en värmepump?

Här får du en snabb indikation på skillnaden mellan ditt nuvarande värmesystem och värmepump. Önskar du en exakt energiberäkning och offert? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Kontakta mig

Nuvarande energikälla

Uppvärmningssystem

Ditt elpris idag (riktpriser)

0 öre/kWh

Ditt pris för fjärrvärme idag

0 öre/kWh

Ditt oljepris idag (riktpriser)

0 kr/m3

Pelletspris per ton

0 kr/ton

Nuvarande förbrukning för uppvärmning

0 kWh

Nuvarande oljeförbrukning

0 m3

Pellets förbrukning i ton

0 ton

Din besparing

18 000 kr/ÅR
VÄLJ IVT

En trygg investering 

 

Äldre lägenhetshus
 
Fastighetslösningar sedan 80-talet.

Väljer du IVT får du vår breda kompetens och mångåriga erfarenhet av installationer i allt från mindre fastigheter till köpcenter och arenor.

 
Specialister över hela landet

Vårt huvudkontor ligger visserligen i Tranås. Men med tanke på att vi har över 100 IVT Center och ytterligare ett par hundra återförsäljare är din närmaste kontaktperson på IVT aldrig långt borta. 

Hitta din

Symbol 5 års garanti
 
5 års garanti

Våra värmepumpar är resultatet av ett djupodlande arbete och kvalitetssäkring genom alla led. Från utveckling och tillverkning till installation. Därför kan vi också ge 5 års fabriksgaranti på våra värmepumpar för stora fastigheter.

IVT Geo utan skal - ny fastighetsvärmepump

Vår IVT Geo finns i åtta olika storlekar. Det gör det enklare att sätta ihop ett värmesystem som passar de exakta behoven för just er fastighet. Och eftersom ni betalar för precis det ni behöver blir investeringskostnaden lägre, och besparingen högre. Vi är den enda leverantören på marknaden som är med er hela vägen till nytt värmesystem - från första möte till ritning, dimensionering, leverans och färdig installation möter du experter från IVT.

Läs mer om GEO-serien

REFERENSER

Projekt:


Hörle Herrgård

På denna anrika herrgård utanför Värnamo har den gamla pelletspannan ersatts av jordvärme.

"Det har fungerat felfritt, vi har än så länge inte haft ett enda larm, det har bara flutit på. Nu har vi också hunnit se vad avsaknaden av pelletsinköp gör för plånboken, och det har varit väldigt gynnsamt." - VD Richard Robertsson

Läs om projektet


Arctic Bath

Ett exotiskt flytande spa-hotell beläget mitt i Lule älv. 

"Vi har utbildat all personal som ska sköta om anläggningen. Med våra regelbundna servicebesök och IVT:s fina garantier blir detta en optimal lösning, till och med för ett flytande hotell, mitt ute i den norrbottniska naturen, med norrsken, renar och hjortron som grannar" - Anders Blomqvist, Boden Rör

Läs om projektet


Gåsebäck i Helsingborg

Mellan verkstäder och järnvägsräls hittar vi denna mycket speciella fastighet med 78 lägenheter. 

- Det är prospekterat för att värmepumparna ska täcka 80 procent av värmebehovet den kallaste dagen. Sedan finns det en fjärrvärmespets som kompletterar, säger Lars Hoppe.

Läs om projektet

INGEN BYGGNAD ÄR DEN ANDRA LIK

Vår kunskap bygger på erfarenhet


Flerbostadshus

Vi har lösningar för såväl mindre hyres­ fastigheter med bara några få lägenheter som för det riktigt stora hyreshuset med över hundra bostäder. Energin kan lika väl hämtas från ett borrhål i kombination med en elpanna eller tas ur frånluften kombinerat med fjärrvärme.


Kontor

Här är inneklimatet extra viktigt för att de som vistas här ska trivas. Vi tillgodoser både värmebehov och behovet av kyla. Med borrhålets hjälp kan vi erbjuda näst intill gratis naturkyla.


Nyproduktion

Idag ställs höga krav på hur mycket energi som får användas i nya byggnader. Våra värmepumpar är ytterst effektiva och ger såväl gott inneklimat med värme och kyla som varmvatten.


Gods och slott

På större gods kan uppvärmningssystemet bli en sofistikerad historia: –Rum som sällan används och bara behöver underhållsvärme, tillbyggnader, pooler och gårdshus som måste värmas. Vinkällare som ska hålla rätt temperatur året runt. Som sagt, vilka behov du än har så löser vi det.


Industrilokaler, butiker och lager

Stora lokaler kräver mycket effekt. För att lösa behoven av värme och kyla kan flera av våra värmepumpar kopplas samman.


Kyrkor

Vi har ett nära samarbete med Riksantikvarieämbetet och specialiserade konsulter för att kyrkornas känsliga miljöer ska bevaras på bästa sätt. En värmepump har även fördelen att den kan hålla jämn temperatur och rätt fukthalt i kyrkan.


Idrottsarenor

Vid installationer i idrottsarenor finns mycket att ta hänsyn till. Bland annat ställer frekvent användning av anläggningens duschar höga krav på varmvatten­ volymen. Det kan även finnas behov av kyla, våra värmepumpar tillgodoser det kravet genom att utnyttja näst intill gratis naturkyla från borrhålet.


Växthus

Ett växthus har mycket speciella krav på inomhusklimatet. Växterna behöver rätt ljus, rätt fukthalt, rätt jordmån och inte minst rätt värme. Våra värmepumpar ser till att hålla en jämn temperatur i ett minst sagt nyckfullt klimat med stora tempera­ tursvängningar.

Installatörer står bredvid Geo i liggande chassi

Vi tar hand om allt

För att du ska nå den optimala energibesparingen, krävs en noggrann analys av fastigheten. Vilken lösning som är bäst vet vi först när alla fakta är utvärderade, beräkningar utförda och du har fått beskriva fastighetens specifika behov. Låter det komplext? Det är det också. Men du kan lugnt luta dig tillbaka och lita på att vi tar hand om allt - från början till slut. Precis som vi har gjort de senaste fyrtio åren.

LAGRAD SOLENERGI

Värme direkt från naturen

 

Förnybar energi med lågt klimatavtryck. 

Läs om vårt miljöarbete

Produktblad

IVT GEO 222 - 280

Ladda ner

Broschyr

Fastighetens nya värme

Ladda ner

Vi hjälper dig hela vägen.

Skicka in en förfrågan så hjälper vi dig med en besparingskalkyl och kostnadsfri offert.

Väljer du att gå vidare med installationen sköter vi allt, från tillståndsansökningar till borrning och bortforsling av det tidigare värmesystemet. I samband med installationen får du en ordentlig genomgång av hur systemet fungerar. Efter en tid gör vi också en uppföljning för att vara säkra på att värmekostnaderna motsvarar det kalkylen lovat.

Vänligen kontrollera att du fyllt i alla fält.

Succé!