Lyssna på Värmepodden.

Äntligen finns det en podd för dig som vill veta mer om värmepumpar. Ingen fråga är för stor eller för liten för vår expertpanel. Välkommen in i samtalet!

Avsnitt 1: Därför borde du också ha en värmepump.

I premiäravsnittet går vi igenom det mest grundläggande om värmepumpar och jämför med andra värmekällor, exempelvis fjärrvärme.


Avsnitt 2: Bergvärme eller luft/vattenvärme?

Vi går på djupet om bergvärme och borrhål och jämför med alternativet luft/vatten. Vad skiljer de olika systemen åt? Hur vet man vad man ska välja.


Avsnitt 3: Vi måste prata om luft/ luftvärmepumpar.

I avsnitt tre av Värmepodden går vi igenom allt som är värt att veta om luft/luftvärmepumpar.Avsnitt 4: Ingen bergvärme utan borrhål

Här handlar allt om borrhål. Du får till exempel svar på frågor som hur djupt man måste borra, hur lång tid det tar och vad det kostar.

Avsnitt 5: Service gör din värmepump bättre.

Vi går igenom frågor som varför en värmepump behöver regelbundet underhåll, vad man vinner på att serva den och hur ofta man behöver göra det. 

Avsnitt 6: När går en värmepump i pension?

Det har blivit dags att prata om livslängd. Hur många år kan man förvänta sig att en värmepump håller och är det någon skillnad på olika typer av värmepumpar?

Avsnitt 7: Stora fastigheter, stora besparingar.

I det här avsnittet pratar vi bara om fastigheter och hur värmepumpar kan spara pengar i allt från bostadsrättsföreningar, industrier och idrottsarenor.