REFERENSER

Inspireras av andra


Kalmarporten

IVTs projektingenjörer har tillsammans med Fastighetsutvecklaren och modulbyggaren MOBY hittat en stabil och trygg lösning för bl.a. kvarteret Kalmarporten med sina 221 lägenheter.

Läs

Hörle Herrgård

På denna anrika herrgård utanför Värnamo har den gamla pelletspannan ersatts av jordvärme - något som märks i både plånbok och arbetsinsats. Men att byta värmesystem i gamla byggnader kräver en extra varsam hand.

Läs

Arctic Bath

Med sina sex flytande och sex fristående hotellhus samt den stora flytande huvudbyggnaden med spa, bastu, isvak och restaurangkök - är Arctic Bath i Harads något utöver det vanliga. 

Läs

Hör Karin berätta om varför de valde IVT till Villa Strömsfors.

Se filmen


BRF Backadalen

Med sina 971 lägenheter är BRF Backadalen en av Sveriges största bostadsrättsföreningar. För att få ner kostnaden för värme och varmvatten har föreningen valt att komplettera den befintliga fjärrvärmen med bergvärme från IVT. Hybridlösningen har gjort att kostnaden minskat med ca 4 miljoner om året.

Läs

BRF Åbolid

Bostadsrättsföreningen Åbolid i västra delen av Jönköping består av nio grupphus. Sedan starten har föreningens uppvärmning skett vi en jordvärmeanläggning, som nu 24 år senare ska bytas ut. Även om fjärrvärme var aktuellt så visade kalkylen att en lösning med IVT GEO skulle ge en större besparing.

Läs