REFERENSER

Inspireras av andra


Kalmarporten

IVTs projektingenjörer har tillsammans med Fastighetsutvecklaren och modulbyggaren MOBY hittat en stabil och trygg lösning för bl.a. kvarteret Kalmarporten med sina 221 lägenheter.

Läs mer

Hörle Herrgård

På denna anrika herrgård utanför Värnamo har den gamla pelletspannan ersatts av jordvärme - något som märks i både plånbok och arbetsinsats. Men att byta värmesystem i gamla byggnader kräver en extra varsam hand.

Läs mer

Arctic Bath

Med sina sex flytande och sex fristående hotellhus samt den stora flytande huvudbyggnaden med spa, bastu, isvak och restaurangkök - är Arctic Bath i Harads något utöver det vanliga. 

Läs mer

Så gick det till när Kristinehamns gamla sjukhus bytte ut sin tidigare anläggning

Se filmen


BRF Backadalen

Med sina 971 lägenheter är BRF Backadalen en av Sveriges största bostadsrättsföreningar. För att få ner kostnaden för värme och varmvatten har föreningen valt att komplettera den befintliga fjärrvärmen med bergvärme från IVT. Hybridlösningen har gjort att kostnaden minskat med ca 4 miljoner om året.

Läs mer

BRF Åbolid

Bostadsrättsföreningen Åbolid i västra delen av Jönköping består av nio grupphus. Sedan starten har föreningens uppvärmning skett vi en jordvärmeanläggning, som nu 24 år senare ska bytas ut. Även om fjärrvärme var aktuellt så visade kalkylen att en lösning med IVT GEO skulle ge en större besparing.

Läs mer

Borgunda vattenverk

Vattenverket i Borgunda får sitt råvatten från Vättern och skickar det vidare till 80 000 hushåll i hjärtat av Västergötland. En väldigt smart lösning gör att samma grundvatten kan användas för att ge verket energi via en värmepump från IVT. Installatören Hans Johansson på Västgötarör berättar hur.

Läs mer

Hör Karin berätta om varför de valde IVT till Villa Strömsfors.

Se filmen


Jordbro

Sveriges största geoenergi-projekt drog igång våren 2017. 49 flerfamiljshus och totalt 1 100 lägenheter fick klimatsmart leverans av värme och varmvatten med hjälp av 29st värmepumpar av modell IVT Geo 280, med en total effekt på 2320 kW. Jon Svärd på Malmberg EnerGeo som ansvarig för totalentreprenaden, berättar mer om valet av lösning.

Läs mer

Barkabystaden

I Järfälla växer en ny spännande stadsdel fram. Barkabystaden skapas på det gamla flygfältet och några etapper är redan klara. Nu byggs det vidare med både bostadsrätter och hyresbostäder. Byggherren Moby är måna om en hög miljöprofil med låg energiförbrukning. Energilösningen är värmepumpar från IVT, med en lite udda twist. 

Läs mer

Gåsebäck i Helsingborg

År 2035 ska Gåsebäck vara en blandad stadsdel med bostäder, verksamheter och grönområden. Allt ska förgrönas och förkönas i detta gamla industriområde med närhet till både city och hav. Mellan verkstäder och järnvägsräls hittar vi denna fastighet med 78 lägenheter. Hit har redan 3 st IVT Geo 238 flyttat in - men frågan är hur länge... 

Läs mer

Låt oss hjälpa dig vidare med ditt projekt

Oavsett om det gäller rådgivning, mer information eller önskan om en grundlig energikalkyl och offert. Skicka in dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort. 

Vänligen kontrollera att du fyllt i alla fält.

Succé!