Swedbank hjälper dig sänka dina värmekostnader.

Genom Swedbank, som är kreditgivare, får du som kund möjlighet att ansöka om finansiering av din nya värmepump. Sedvanlig kreditprövning sker av banken i samband med att du ansöker om lån.

Passa på medan du får rabatt av regeringen.

Regeringen gillar miljövänliga värmekällor – precis som vi på IVT. När du köper en värmepump är du berättigad till ROT-avdrag. Varje delägare av ett småhus kan få ROT-avdrag motsvarande 50 000 kronor per år. Om du äger huset tillsammans med en sambo kan ni alltså få sammanlagt 100 000 kronor per år.

Din IVT-återförsäljare gör avdraget direkt på fakturan, så du behöver aldrig ligga ute med några pengar.

Så här fungerar det:
För en vätska/vattenvärmepump (bergvärmepump, jordvärmepump, sjövärmepump eller grundvattenvärmepump) räknas 35 procent av den totala kostnaden – alltså kostnaden för både värmepumpen och installationen – som arbetskostnad. För en luftvärmepump (luft/vattenvärmepump, luft/luftvärmepump eller frånluftsvärmepump) räknas 30 procent av den totala kostnaden som arbetskostnad.

Gruppbild Geo 500, IVT Aero, IVT PremiumLine HQ, IVT AirX och IVT Nordic Inverter

Vad kostar en värmepump med installation?

Varje installation har unika förutsättningar, vilket gör det svårt att ge exakta priser. Några faktorer som påverkar omfattningen är exempelvis:

  • Hur stort hus du har.
  • Varmvattenförbrukning.
  • Eventuell uppvärmning av spa-bad eller pool.
  • Borrdjup (vid bergvärme).
  • Typ av värmepump och effektstorlek.
Se prisguide

En investering som betalar sig själv.

En värmepump är en investering som både sänker dina boendekostnader och ökar värdet på din bostad. Läs gärna mer i vårat blogginlägg om just detta. 

Till Bloggen om finansiering