Kan man köpa värmepump med delbetalning?

Av Anders Birgersson, 08 mars 2018


delbetala.jpgDet korta svaret är ja. Det finns flera bra sätt att finansiera vad som faktiskt i det längre perspektivet blir ett billigare boende, genom att du sänker månadskostnaden för din värme. I det här blogginlägget pratar vi mer om just det.

 

En investering som betalar sig själv.
Beroende på vad du har för uppvärmning idag kan en värmepump sänka månadskostnaden för din värme rejält. Ända upp till 80 procent i de fall där besparingen blir som störst. Samtidigt är en värmepump en relativt stor investering. En luftvärmepump kostar från cirka 18 000 kronor inklusive installation, medan en bergvärmeinstallation för en riktigt stor villa närmar sig priser på en bit över 200 000 kronor. När man tittar på totalekonomin i slutändan är det dock i princip alltid så att värmepumpen betalar sig själv genom att den på sikt sparar mer pengar i värmekostnader än den kostade att installera.

finanseiera hus.jpg

Din bank gillar sänkta värmekostnader.
En värmepump är alltså en investering som både sänker dina boendekostnader och ökar värdet på din bostad. Och det tycker din bank om. Därför kan du ofta få förmånlig ränta när du belånar din bostad för att investera i en värmepump. Du lånar helt enkelt med din fastighet som säkerhet. Har du inte utrymme att belåna din bostad finns det idag andra alternativ som också är förmånliga.

Delbetala din värmepump.
Flera återförsäljare av värmepumpar erbjuder finansieringslösningar i samband med ditt värmepumpsköp. Om du väljer att utnyttja det alternativet är det viktigt att noga läsa igenom villkoren så att du vet exakt vad som gäller. Kontrollera exempelvis att räntan är skälig och att du kan lösa lånet när som helst utan extra avgifter, så att du inte behöver sitta kvar med lånet om du vill betala av det. Se också till att du inte behöver betala något innan värmepumpen är installerad. Värt att påpeka är att även om du inte behöver ha någon säkerhet vid den här typen av lån, så görs fortfarande en kreditupplysning där man säkerställer att du kan betala de kostnader som är förknippade med lånet.

IVT är en av värmepumpstillverkarna som erbjuder finansiering när du köper värmepump. Via länken kan du läsa mer om deras lån och genom en enkel snabbkalkyl få en uppfattning om din månadskostnad för exempelvis en bergvärmepump.

TILL IVT:S FINANSIERING

Intresseområden: Frånluftsvärmepump , Luft/luftvärmepump , Luft/vattenvärmepump , Byta till värmepump , Berg-, jord- och sjövärmepump , Bergvärme , Driftkostnad , Spara mer , Uppvärmningsalternativ , Värmepumpskalkyl , Installation , Delbetala , Finansiering

Anders Birgersson

Anders är Produktchef och har även koll på alla siffror med mer än 20 års erfarenhet av IVT Värmepumpar.
Detta visste du inte om Anders:
På fritiden tar han gärna en tur med båten på sjön Sommen med sin familj.