Vad sparar du på att byta ut din luft/luftvärmepump?

Av Anders Birgersson, 28 september 2015


Luftluftvärmepump från IVTUtvecklingen går hela tiden framåt och nya, effektivare värmepumpar utvecklas varje år. Men hur mycket bättre är egentligen en ny luft/luftvärmepump i jämförelse med en som är tio år gammal?

 

Om vi går tillbaka och tittar på prestandan för tio år sedan lovade flera tillverkare en energibesparing på 50 procent jämfört med uppvärmning med direktverkande el. Idag har luft/luftvärmepumparna blivit cirka 30-35 procent effektivare sedan dess. Främst är det luft/luftvärmepumpens innedel som idag ger plats åt en större och effektivare värmeväxlare. Samtidigt har luftdistributionen från innedelen utvecklats så att värmen sprids betydligt effektivare i huset.

Nya luft/luftvärmepumpar ger ett sundare inomhusklimat.
Förutom att en ny luft/luftvärmepump sparar mer pengar åt dig finns det också rena hälsofördelar att räkna hem. Många nya luft/luftvärmepumpar har smarta luftreningssystem som ger dig friskare inomhusluft, fri från allergener, damm och andra skadliga partiklar. I takt med att utomhusmiljön, framförallt i tätbebyggda områden, blir allt mer förorenad av olika utsläpp blir det här ett särskilt viktigt argument för dig som andas sund luft i ditt hem.

Vill du veta hur du bäst sköter om din luft/luftvärmepump?
Läs vårt blogginlägg ”Ta hand om din luft/luftvärmepump, så sparar den mer

HITTA ÅTERFÖRSÄLJARE

Intresseområden: Direktverkande el , Driftkostnad , Energi , Luft/luftvärmepump , ROT-avdrag

Anders Birgersson

Anders är Produktchef och har även koll på alla siffror med mer än 20 års erfarenhet av IVT Värmepumpar.

Detta visste du inte om Anders:
På fritiden tar han gärna en tur med båten på sjön Sommen.