Geo 600 - designad för människor.

Av Urban Jonsson, 16 maj 2022

Geo 600 svart glasSenaste lanseringen från oss i Tranås är Geo 600 – bergvärmepumpen som är lika intuitiv som din smartphone och med samma höga designnivå.

 

Med sin inverterstyrda kompressor och möjlighet att anpassa sig till befintligt borrhål är Geo 600 inte bara smart. Fyra storlekar, tre färger och valmöjligheten att få den levererad med eller utan varmvattenberedare ger dig dessutom en flexibilitet som är långt över det vanliga, perfekt för dig om behöver byta ut din gamla värmepump. Inte undra på att vi kallar den det bästa vi någonsin skapat.

Ett arv att ta tillvara
I Folksams stora värmepumpstest 2020 placerades Geo 500 i topp både vad det gäller effektivitet och funktion, det har vi naturligtvis inte förändrat. I Geo 600 hittar du samma supereffektiva inverterkompressor, men nu i snäppet vassare kostym då vi fokuserat ännu mer på dig som användare och satsar på att leverera en användarupplevelse som är lika enkel som självklar.

Ny mindre modell
Nytt för lanseringen av Geo 600 är att vi nu också kan erbjuda en lite mindre modell för dig med lägre energibehov. Geo 600 levereras i hela fyra olika modeller: Geo 606 (2–6 kW) Geo 608 (2–8 kW) Geo 612 (3–12 kW) Geo 616 (4–15 kW). Samtliga kan levereras med eller utan varmvattenberedare för maximal flexibilitet.

Responsiv touchskärm
Geo 600 levereras med en uppdaterad touchskärm där varje funktion finns precis där du förväntar dig. Att styra inomhustemperatur och varmvattenproduktion är nu lika enkelt som att se statistik över din energianvändning eller lägga in datum för semestern - perfekt för dig som vill låta värmepumpen spara energi när du inte är hemma.

Väljer du att ansluta ytterligare värmekretsar som exempelvis en pool dyker de upp i menyn och blir precis lika enkla att komma åt som övriga inställningar.

Wifi-förberedd
För Geo 600 är wifi standard vilket innebär att du enkelt ansluter värmepumpen till ditt trådlösa nätverk. Med en uppkopplad värmepump får du inte bara full koll på aktuell driftstatus utan kan också enkelt justera inställningarna i tillhörande app.

IVT Anywhere II
Tack vare uppdaterad programvara får du med Geo 600 tillgång till appen ”IVT Anywhere II” som ger dig full kontroll över din värmepump, var du än är.

I appen kan du när som helst se husets ute- och innetemperatur och direkt få larm om du, mot all förmodan, skulle drabbas av ett driftstopp. Du får dessutom tillgång till värmepumpens vanligaste inställningar och kan enkelt se statistik över hur stor del av din faktiska energiförbrukning du fått gratis av din värmepump.

Har du flera IVT-värmepumpar får du dem samlade i appen och kan enkelt hantera inställningarna för respektive värmepump.

Gott om smarta tillbehör
Rumsgivare
Välj mellan trådlös och färgdisplay. Med rumsgivare har värmepumpen alltid koll på hur varmt det är i huset och kan justera temperaturen därefter. En kall vind, varm brasa eller sol som gassar – rumsgivaren ger din värmepump besked direkt så att den kan anpassa driften för perfekt temperatur.

Passiv kylstation
Med en passiv kylstation kopplad till din bergvärmepump får du hjälp att hålla behaglig temperatur i huset även under sommarens varmaste dagar. Naturkylan passar även utmärkt att använda för kyla i utrymmen som vinkällare eller matförråd.

Läs mer om tillbehören.

Poolvärme
Genom att koppla poolen mot bergvärmepumpen får du inte bara klimatsmart poolvärme, det är också en utmärkt möjlighet att nyttja den överkapacitet värmepumpen normalt har under sommaren.

Läs mer om poolvärme.

Allt om Geo 600 hittar du här: https://www.ivt.se/produkter/berg-jord-sjovarme/ivt-geo-600/oversikt/

 

Geo 600 med extra varmvattenberedare i svart glas i tvättstugan

Intresseområden: Berg-, jord- och sjövärmepump , Bergvärme , Jordvärme , Pool , Sjövärme

Urban Jonsson

Urban jobbar som Produktchef och han har över 13 års erfarenhet av våra värmepumpar.
Det visste du inte om Urban:
Fritiden innehåller mycket vatten i olika former för favoritaktiviteterna är skidåkning, fridykning, dykning och båtturer på sjön Sommen.