Värm ditt Attefallshus.

Av Anders Birgersson, 15 juni 2021

StugaAttefallshus blir allt vanligare på våra tomter och när det gäller användningsområdena har kreativiteten knappt några gränser. Husen används som alltifrån gäststuga till poolhus, hemmakontor, träningsstudio och förråd.

När det gäller uppvärmning av Attefallshus finns det också en hel del att välja på. Alternativen varierar så klart i både pris, bekvämlighet och komfort och vårt tips är att du utgår ifrån hur du planerar att använda ditt Attefallshus.

Värme/Underhållsvärme året om
För dig som vill att Attefallshuset åtminstone ska vara halvvarmt och kunna nyttjas året om är en luft/luftvärmepump ett utmärkt alternativ. Luft/luftvärmepumpen är enkel och billig att installera, har låg driftkostnad och går alldeles utmärkt att använda för underhållsvärme.

Även om du inte planerar att använda ditt Attefallshus hela året brukar det snabbt bli en uppskattad förvaringsplats. Grill, utemöbler, trädgårdsdynor och medelhavsväxter är alla saker som mår bra av en fukt- och frostfri förvaring. En luftvärmepump kan du utan problem låta vara inställd på underhållsvärme och, om du skulle få (o-)väntat besök, enkelt ställa om och snabbt få upp värmen i huset.

I de fall där det är begränsat med utrymme är ofta luft/luftvärmepumpen Aero 600 att rekommendera, den är speciellt anpassad för mindre ytor och kan med sin låga bygghöjd passas in ovanför de flesta dörröppningar.

Mer om Aero 600 hittar du här:
Översikt Aero 600.

Svalka heta sommardagar
Med en luft/luftvärmepump får du inte bara värme i ditt Attefallshus, med ett enkelt knapptryck ställer du om till kylläge får istället luftkonditionering och svalt och skönt inomhusklimat. - Perfekt inför kvällen under varma sommardagar!

Aktiv luftrening
Alla våra luft/luftvärmepumpar är utrustade med den patenterade luftreningstekniken Ion Plasmacluster® som både vunnit priser och fått erkännande från flera allergiförbund världen över. Metoden som oskadliggör luftburna bakterier, virus, mögel och allergener kan också neutralisera lukt vilket ofta blir extra uppskattat i hus som inte används så ofta.

Fjärrstyr
Alla luft/luftvärmepumpar från IVT kan fjärrstyras viket gör att de passar precis lika bra i fritidshuset. Med hjälp av appen IVT Anywhere kan du enkelt slå på värmen innan du åker hemifrån och lika lätt kontrollera att den faktiskt stängts av på vägen hem.  

För mer info om våra luft/luftvärmepumpar, så hittar du det här eller så klart genom att kontakta någon av våra återförsäljare.

KONTAKTA ÅTERFÖRSÄLJARE

Intresseområden: Attefallshus , Byta till värmepump , Direktverkande el , Kyla , Luft/luftvärmepump

Anders Birgersson

Anders är Produktchef och har även koll på alla siffror med mer än 20 års erfarenhet av IVT Värmepumpar.
Detta visste du inte om Anders:
På fritiden tar han gärna en tur med båten på sjön Sommen med sin familj.