Kom så knuffas vi och räddar världen lite grann varje dag!

Av Anna Norberg / Svanen, 09 februari 2015

affisch_svanen[Detta inlägg är skrivet av en extern skribent från Svanen]

Just nu pågår Svanens kampanj Rädda världen lite grann varje dag där IVT deltar. Du kanske har sett vår utomhusreklam?

Från och med 2021-01-01 har vi valt att inte förlänga vår Svanenmärkning men vårt miljöarbete håller lika hög standard som tidigare som du kan läsa mer om här.

 

Vi syns på gator och torg i hela vårt avlånga land. Vårt budskap är: Det är bråttom, alla måste dra vårt strå till stacken för att vända utvecklingen i världen. Torka, översvämning, algblomning, kemikalielarm, köp- och slängsamhället. Utmaningarna är många. En del av lösningen är att välja Svanenmärkta produkter, som till exempel IVT:s PremiumLine HQ till exempel.

Så det är enkelt att göra ett bra val för miljö och hälsa. Miljömärkningen gör jobbet åt dig, vi har granskat din värmepump, så du kan lägga din energi på att göra något mysigare inne i ditt varma hus istället.

Bara det faktum du fattat beslutet ”jag vill ha en värmepump” är i sig ett miljöbra val. För då värms ju ditt hus med en förnybar energikälla. Men att välja IVT:s Svanenmärkta värmepump, PremiumLine HQ, ger ytterligare pluspoäng för miljön och hälsan. Något som IVT dessutom är ensamma på marknaden om.

Förutom att värmepumpen ger tillbaka mer än 5 gånger så mycket energi som den själv förbukar så har Svanen kontrollerat så att den inte bullrar eller läcker ut miljöskadliga gaser. Givetvis har vi på Svanen också granskat så att inga farliga kemikalier och tungmetaller används när värmepumpen tillverkas. Svanen ställer också krav på att pumpen installeras av kunnig personal.

Svanenmärket, Nordens officiella miljömärke, är alltså ett kvitto på att PremiumLine HQ klarar dessa tuffa krav för miljö och hälsa. Krav som höjs var fjärde år. För bara det bästa duger om vi ska rädda världen lite grann varje dag, eller hur?

Kontakta en återförsäljare om du vill veta mer om våra produkter.

HITTA ÅTERFÖRSÄLJARE


Eller fyll i formuläret direkt så kontaktar en återförsäljare dig.
Förfrågan om värmepump!

Intresseområden: Miljö , Energi , Svanenmärkta värmepumpar , Berg-, jord- och sjövärmepump

Anna Norberg / Svanen

Anna Norberg arbetar som pressansvarig på miljömärkningen Svanen.
Hon drömmer om att installera solceller på sitt hus i Tullinge, såklart med en värmepump från IVT till hjälp för att kunna ta långa bad med gott samvete.

anna.norberg@svanen.se