Därför ska du installera en luft/luftvärmepump i garaget.

Av Urban Jonsson, 26 juli 2016

garage.jpgFörutom att det blir varmt och skönt finns det många fler fördelar med att installera en luft/luftvärmepump i ditt garage eller förråd. I det här blogginlägget tar vi reda på vilka!

 

Rätt temperatur skyddar från mögel.
En luft/luftvärmepump värmer upp luften. Sjävklart, eller hur? Men det som samtidigt händer är att luftfuktigheten minskar. När en varm bil kör in i ett kallt garage uppstår kondens, som i sin tur leder till att garaget blir fuktigt. Vid hög luftfuktighet ökar risken för rost och olika sorters svampangrepp, exempelvis mögel. Med en luft/luftvärmepump i garaget och förrådet skyddar du dina ägodelar, både mot köldskador och fuktskador. Dessutom renas luften och blir hälsosammare att andas. Många luft/luftvärmepumpar har idag även fjärrstyrning, så att du kan kontrollera den direkt i din mobiltelefon. Det ger dig friheten att höja och sänka temperaturen precis efter dina behov.

Välj en värmepump med funktionen underhållsvärme.
Det sparar många extra kronor. Underhållsvärme innebär att värmepumpen håller en lägre medeltemperatur, cirka 10 grader. Det ger en lägre energiförbrukning samtidigt som det är fullt tillräckligt för att skydda mot fukt, mögel och köldskador. Det går också snabbt att värma upp garaget eller förrådet till en behaglig temperatur om du ska vistas där.

Läs också vårt blogginlägg: ”Vem får installera en luft/luftvärmepump.

 

Intresseområden: Att välja värmepump , Miljö , Luft/luftvärmepump , Värmepump

Urban Jonsson

Urban jobbar som Produktchef och han har över 13 års erfarenhet av våra värmepumpar.
Det visste du inte om Urban:
Fritiden innehåller mycket vatten i olika former för favoritaktiviteterna är skidåkning, fridykning, dykning och båtturer på sjön Sommen.