Stort intresse för IVT Geo – 500:e pumpen levererades i december

Av IVT, 28 december 2016

Efterfrågan på fastighetsvärmepumpar ökade kraftigt under 2016. Samtidigt fortsätter IVT Geo att göra succé och att tar andelar på marknaden.
– Sedan lanseringen av IVT Geo har vi levererat energi för att värma cirka 7 000 normalvillor. Det gör oss till en tung aktör på marknaden, säger Mikael Wihlborg, försäljningschef på IVT Värmepumpar.

I december månad nådde IVT Värmepumpar den magiska gränsen på 500 levererade IVT Geo. Den historiska leveransen gick till Energipartner i Stockholm. Fastighetsvärmepumpen IVT Geo är den första värme­pumpen med insprutningsteknik och kylkretsen styrs av en ny, egen­utvecklad mjukvara för optimal driftsekonomi. Dessutom ger samtliga modeller en framledningstemperatur på 68 grader oavsett effektuttag, och kan hantera köldbärare ner till minus fem grader.
– IVT Geo är vår absolut bästa värmepump någonsin. Det här är första gången som utvecklingen har tagit fastighetsvärmepumpar till en högre nivå än våra tidigare villavärmepumpar, säger Timo Haak, utvecklings­ingenjör på IVT Värmepumpar. Läs mer om IVT Geo här.

Under 2016 har värmepumpar ur IVT:s sortiment testats av SP – Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. IVT Geo fick det bästa SCOP­-värdet, eller årsverkningsgrad, i kallt klimat (5,57) och lågtemperatursystem bland samtliga värmepumpar i testet. Det innebär att fastighetsvärmepumpen är energisnål, ger lägst energikostnad och därmed störst besparing.
– Med det nya EU­-direktivet för energirelaterade produkter visar testet att IVT Geo klarar sig utmärkt under en uppvärmningssäsong. Den har högsta energimärkningen och är vår mest energisnåla pump, säger Timo Haak. 

För mer information, kontakta:
Mikael Wihlborg, försäljningschef IVT Fastighetsvärmepumpar, 
tel 070 386 49 60 eller mikael.wihlborg@ivt.se

Intresseområden: Bergvärme , Energispartips , Värmepump

IVT

Vi leder utvecklingen av värmepumpar som är snälla mot miljön.

Författare