IVT Värmepumpar levererar till Sveriges största geoenergiprojekt

Av IVT, 04 mars 2017

Sveriges största geoenergiinstallation drar igång under våren. IVT Värmepumpar
är med i hela processen och levererar 29 fastighetsvärmepumpar till projektet.
– Vi är väldigt stolta över att få vara en del i ett så stort projekt, säger Mikael Wihlborg, försäljningschef, IVT Värmepumpar.

Cirka 1 100 lägenheter i 49 flerfamiljshus ska få värme och varmvatten med hjälp av fastighetsvärmepumpen IVT Geo. Bostäderna ligger i Jordbro, utanför Stockholm, och ägs av bostadsbolaget D Carnegie & Co. IVT Värmepumpar levererar 29 IVT Geo till projektet med en sammanlagd effekt på 2 320 kW. Totalentreprenör är miljöteknikbolaget Malmberg.
– Det unika med IVT:s värmepumpsaggregat är prestandan, i och med att effekten bibehålls från aggregatet oavsett vilken värmetemperatur som ska ut i värmesystemet. Varför är det så unikt? Jo, för att behovet av spetskälla minskar, säger Jon Svärd, säljare, Malmberg.

jordbro_org_600.jpg

Fem värmepumpcentraler prefabriceras enligt Malmberg EnerGeoTM. Tillsammans med prestandan i IVT Geo ger det en beräknad energibesparing, i förhållande till dagens fjärrvärmedrift, med cirka 66 procent. Projektet innefattar hela 135 brunnar på 355 meter, vilket innebär en sammanlagd längd på cirka 4,8 mil. Det gör projektet till den största geoenergiinstallationen någonsin i Sverige.
– Vi får väldigt bra support från IVT och som totalentreprenör ställer vi andra krav än installatörsledet. Vår prefabricering kräver mer specifika ritningsunderlag och här har vi fått ett fint gensvar från IVT, säger Jon Svärd.

Leveransen är den största hittills för IVT Värmepumpar. Förra året levererades
20 IVT Geo till ett projekt i Malmö där Malmberg också var totalentreprenör.
– Det är både utmanande och stimulerande att få vara en del av ett projekt i den här storleken. Vi är delaktiga i hela processen och samarbetet mellan leverantör och entreprenör är avgörande för att lyckas med den avancerade installationen, säger Mikael Wihlborg.

För mer information, kontakta:
Mikael Wihlborg, försäljningschef IVT Fastighetsvärmepumpar, 
tel 070 386 49 60 eller mikael.wihlborg@ivt.se

Intresseområden: Bergvärme , Värmepump

IVT

Vi leder utvecklingen av värmepumpar som är snälla mot miljön.

Författare