Större besparing med ny bergvärmepump – IVT Geo 312C intar marknaden

Av IVT, 03 augusti 2015

IVT Värmepumpar lanserar en helt ny bergvärmepump – mer flexibel och betydligt mer effektiv än sina föregångare. IVT Geo 312C förhandsvisas på Stora Nolia den 1–9 augusti.
– Vi har lyssnat på våra kunder för att förstå deras behov nu och i framtiden. Resultatet är IVT Geo 312C, säger Styrbjörn Drugge, marknadschef på IVT Värmepumpar.

IVT Geo 312C är IVT Värmepumpars första varvtalsstyrda bergvärmepump med inverterteknik. Det innebär att bergvärmepumpen optimerar driften och anpassar värmeeffekten efter husets energibehov för stunden, vilket ger en toppnivå vad gäller effektivitet. IVT Geo 312C är avsedd för uppvärmning av villor.
– Vi har arbetat hårt med att utveckla, bredda och vässa vårt sortiment av värmepumpar. Fördelarna med IVT Geo 312C är flera, för såväl slutkund som för installatör, säger Styrbjörn Drugge.

IVT Geo 312C är flexibel och anpassar sig till befintligt borrhål, vilket svarar mot det behov av smidiga lösningar som utbytesmarknaden kräver. Installatören behöver alltså inte borra nya hål för att installera den. För de som har ett bergvärmesystem vars ålder börjar närma sig 20 år, är det här en utmärkt utbytespump.
– Tekniken har gått fram i en rasande fart de senaste 10 åren. Med en ny effektiv bergvärmepump finns det en rad fördelar. Du kan bland annat sänka dina kostnader då dagens värmepumpar är mer effektiva och drar mindre el. Dessutom är de betydligt enklare att hantera, säger Styrbjörn Drugge.

Den nya bergvärmepumpen är förberedd för app-styrning och kan kombineras med solpaneler. I höst kommer IVT Geo 312C att finnas hos alla IVT-återförsäljare.

Vill du veta mer?
Kontakta Titus Alex, försäljningschef IVT Värmepumpar, 
tel 076-941 41 13 eller titus.alex@ivt.se

Intresseområden: Energi , Miljö

IVT

Vi leder utvecklingen av värmepumpar som är snälla mot miljön.

Författare