IVT Värmepumpar stärker sin marknadsposition

Av IVT, 29 oktober 2014

IVT Värmepumpar ökade sin försäljning inom luft/vattensegmentet med över 30 procent under augusti och september. Bakom succén står IVT AirX - förstagets tystaste och effektivaste luft/vattenvärmepump någonsin.
– Alla är vinnare med IVT AirX, säger Styrbjörn Drugge, marknadschef på IVT Värmepumpar.

IVT AirX är den första varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpen som tillverkas i Norden för det tuffa klimatet. Den har flera patenterade tekniklösningar och marknadens lägsta ljudeffektnivåer. Under augusti och september nådde IVT Värmepumpar en toppförsäljning av IVT AirX med en ökning på 33 procent på en för övrigt stabil marknad.

– Nöjda kunder är ett kvitto på att vi har lyckats tillverka en värmepump som mer än väl lever upp till förväntningarna. För användaren innebär det slutligen en energibesparing som tidigare inte ansetts möjlig med en luft/vattenvärmepump, säger Styrbjörn Drugge.

Smart teknik och innovativa lösningar ligger bakom det faktum att AirX kräver minsta möjliga energi. Kompressor, fläkt och citkulationspumpar är samtliga av lågenergityp och dessutom varvtalsstyrda. Resul­tatet är en SCOP (årsverkningsgrad) på upp till 4,84 – vilket innebär nästan fem kronor värme för varje krona el.

Enligt den oberoende danska energistyrelsens test av luft/vattenvärmepumpar sparar IVT AirX 25 900 kronor mer jämfört med genomsnittlig besparing på andra tillverkares produkter.
–  IVT AirX är en svårslagen kombination som innehåller allt du behöver för en komplett värme­anläggning, säger Styrbjörn Drugge.

Vill du veta mer?
Kontakta Titus Alex, försäljningschef IVT Värmepumpar, 
tel 076-941 41 13 eller titus.alex@ivt.se

 

Klicka här för att ladda ner pressreleasen som pdf

 

 

IVT

Vi leder utvecklingen av värmepumpar som är snälla mot miljön.

Författare