IVT lanserar frånluftsvärmepump

Av IVT, 24 september 2013

IVT har tagit fram sin första frånluftsvärmepump anpassad till energi­kraven för nybyggda hus. På Elmia Fastighet, 24–26 september i Jönköping, lanseras IVT 840/860.– Tillsammans med våra garantivillkor är den oslagbar, säger Fredrik Schollin­Borg, Team Leader nybyggnation på IVT.

Med IVT 840/860 har IVT numera ett komplett sortiment av frånluftsvärmepumpar. De nya pumparna är särskilt utvecklade för att klara de nya hårda energi kraven (BBR 20) som gäller för nybyggda hus.

– Det här är vår första anpassade frånluftsvärmepump för nybyggnation. Nu har vi ett komplett värmepumpssortiment med tre frånluftsvärmepumpar samt tre stycken modeller av vätska/vatten-värmepumpar för denna marknad. Efterfrågan är stor på frånluftsvärmepumpar, säger Fredrik Schollin-Borg.

Frånluftsvärmepumpen är utvecklad för att ge maximal besparing med en högeffektiv förångare och en inverterstyrd kompressor som automatiskt anpasssar sig efter husets värmebehov.

IVT 840/860 kommer att premiärvisas på mässan Elmia Fastighet, Nordens största fastighetsmässa, 24–26 september.
– Den kommer att finnas tillgänglig i vår monter, där man får klämma och känna. Den har mycket stor potential, säger Fredrik Schollin-Borg.

De nya frånluftsvärmepumparna, som kommer att finnas till försäljning och leverans senare under hösten, omfattas av IVT:s långtidsgaranti på sex (frånluftsvärmepumpen) respektive tio år (kompressorn).

För mer information kontakta:
Fredrik Schollin-Borg, Team Leader nybyggnation på IVT,tel 070-626 51 52

Klicka här för att ladda ner pressreleasen som en pdf.

 

 

Intresseområden: Att välja värmepump , Miljö , Energi , Frånluftsvärmepump , Byta till värmepump

IVT

Vi leder utvecklingen av värmepumpar som är snälla mot miljön.

Författare