IVT levererade sin 400 000:e värmepump

Av IVT, 16 april 2015

Idag, torsdagen den 16 april, passerar IVT Värmepumpar ännu en milstolpe. Klockan 11.15 lämnade den 400 000:e värmepumpen monteringsbandet på fabriken i småländska Tranås. –  Det här är ett kvitto på att över 40 år av innovativ teknik och drivkraft har lönat sig, säger Styrbjörn Drugge, marknadschef på IVT Värmepumpar.

IVT Värmepumpar har över 40 års erfarenhet av värmepumpsinstallationer – i allt från stora slott och idrottsarenor till butikslokaler och hyreshus. Det som startade som ett litet familjeföretag i Tranås är idag världsledande inom utveckling och tillverkning av framtidens energisnåla värmelösningar.
–  Tack vare vår kunskap och expertis har vi lyckats uppnå en av företagets många visioner: att skapa förutsättningar för att kunna arbeta på en starkt växande internationell marknad, säger Styrbjörn Drugge.

Idag levererade IVT Värmepumpar sin 400 000:e värmepump för den svenska marknaden. Jubileumspumpen avtäcktes klockan 11.15 och kommer att lottas ut i samarbete med Vi i Villa under april.
– Gratisenergin som IVT:s värmepumpar hämtar från naturen är jämförbar med den energi som produceras i en hel kärnkraftreaktor, säger Styrbjörn Drugge.
– Vi kommer att fortsätta utveckla framgångsrika produkter och se till att alltid ligga steget före vadgäller teknikutveckling. Basen för detta ligger i vår flexibilitet, innovationsvilja och kunskap.

IVT Värmepumpar har idag cirka 330 anställda och fler än 300 välutbildade IVT-återförsäljare över hela landet. Företaget utvecklade och tillverkade Sveriges första ytjordvärmepump 1970. Sju år senare lanserade IVT Sveriges första bergvärmepump. Genom åren har företaget bland annat vunnit Nuteks (Tillväxtverket) upphandlingstävling om att utveckla en ny värmepump, vilken senare också kom att bli Sveriges första Svanenmärkta värmepump.

Vill du veta mer?
Kontakta Titus Alex, försäljningschef IVT Värmepumpar, 
tel 076-941 41 13 eller titus.alex@ivt.se

Intresseområden: Miljö , Energi , Svanenmärkta värmepumpar

IVT

Vi leder utvecklingen av värmepumpar som är snälla mot miljön.

Författare