Effektiv kraft i kompakt format – IVT lanserar ny luft/vattenvärmepump

Av IVT, 22 augusti 2016

Tranåsföretaget IVT Värmepumpar fortsätter att stå i framkant vad gäller nyutveckling av värmeprodukter. När värmepumpsmarknaden nu vänder uppåt, lanserar IVT en ny luft/vattenvärmepump – IVT Air Split, företagets mest flexibla värmepump.
– Det är en prisvärd och mycket effektiv värmepump, som dessutom tar väldigt liten plats, säger Styrbjörn Drugge, marknadschef på IVT.

Den nya luft/vattenvärmepumpen IVT Air Split passar utmärkt för de flesta villor med vattenburen värme via element eller golvvärme och kan även kopplas ihop med befintlig ved-, pellets- eller elpanna.

IVT Air Split är utrustad med ett smart styrsystem som anpassar driften helt på egen hand, utifrån husets värmebehov. Det innebär att värmepumpen aldrig producerar mer värme än det som krävs och du slipper betala onödiga värmekostnader.
– Det här är en av våra tryggaste och energisnålaste uppvärmningsprodukter för villor. Att både inomhusdelen och utomhusdelen tar liten plats, gör inte saken sämre. Värmepumpen får plats i de flesta miljöer, säger Styrbjörn Drugge.

För att installera IVT Air Split krävs inga borrhål, vilket sänker kostnaderna ytterligare. Dessutom har värmepumpen inget vatten som cirkulerar mellan inne- och utedelen vilket minimerar frysrisken. Och om du i framtiden funderar på att skaffa solvärme kan den samköras även med det.

Vill du veta mer?
Kontakta Titus Alex, försäljningschef IVT Värmepumpar, 
tel 076-941 41 13 eller titus.alex@ivt.se

Intresseområden: Luft/vattenvärmepump , Byta till värmepump

IVT

Vi leder utvecklingen av värmepumpar som är snälla mot miljön.

Författare