IVT Värmepumpar får beröm – i Folksams nya rapport om värmepumpar

Av IVT, 27 november 2015

IVT Värmepumpar har lägst reparationskostnad av samtliga värmepumpstyper. Det visar Folksams färska rapport om värmepumpar. Dessutom får både IVT Geo 312C och IVT AirX den extra utmärkelsen Bra val.
– Det visar att vårt fokus på kvalitetshöjande insatser har gett frukt, säger Styrbjörn Drugge, marknadschef IVT Värmepumpar.

I Folksams senaste rapport om värmepumpar, där olika värmepumpar har granskats och poängsatts, har IVT fått flera mycket goda omdömen. De värmepumpar som har fått högst poäng har även fått utmärkelsen Bra val.
– Vi gör undersökningen för att hjälpa rådvilla husägare till bättre köp, säger Robert Öhrner, byggskadespecialist Folksam, i ett pressmeddelande.

Bäst omdömme får IVT för sina reparationskostnader som visar sig vara de lägsta av samtliga värmepumpstyper. Dessutom får IVT:s effektivaste bergvärmepump IVT Geo 312C höga poäng vad gäller energibesparing, miljöhänsyn och garantitid. Både IVT Geo 312C och IVT AirX får den extra utmärkelsen Bra val.
– Vi har under en längre tid arbetat systematiskt med kvalitetshöjande åtgärder på samtliga våra värmepumpar, vilket nu syns tydligt i form av bra resultat för kvalitet, säger Styrbjörn Drugge.
– Vi strävar alltid efter nöjda kunder. Därför kommer vi att fortsätta höja kvaliteten på våra produkter för att ännu bättre kunna möta kraven som finns på marknaden.

*I rapporten har Folksam jämfört flera olika värmepumpar som är aktuella på den svenska marknaden. Utifrån bland annat följande kriterier – energi, miljö, garanti, pris och försäkring – har Folksam poängsatt värmepumparna. För att få Bra val-märkning krävs att värmepumpen bland annat får utmärkta resultat i områden som energi och miljö samt att den får mer än en viss totalpoäng beroende på värmepumpstyp.

Vill du veta mer?
Kontakta Titus Alex, försäljningschef IVT Värmepumpar, 
tel 076-941 41 13 eller titus.alex@ivt.se

Intresseområden: Miljö , Energi , Driftkostnad

IVT

Vi leder utvecklingen av värmepumpar som är snälla mot miljön.

Författare