En investering som betalar sig själv.

Ingen byggnad är den andra lik. Men oavsett vilka behov du har så löser vi dem. Vår fastighetsavdelning är specialiserad på unika, anpassade värmelösningar i alla typer av byggnader. Vi hjälper dig optimera inneklimatet med en förnybar energikälla som ger låga driftskostnader. I normalfallet sparar du in investeringen på bara 3-6 år. 

Vi byter ut ditt gamla värmesystem.

Vi har en värmepump som passar dig. Oavsett om det handlar om en installation i en nybyggd fastighet eller utbyte av ett äldre värmesystem. Har du en äldre värmepump kan du räkna med att energikostnaden blir betydligt lägre med en nyutvecklad fastighetsvärmepump från IVT.

Värmepumpar till industrifastigheter.

Vi arbetar med värmesystem för alla typer av fastigheter och industrier. Sedan 2010 har  skattesubventioner för olja och el försvunnit vilket ökat driftskostnaderna för de industrier som fortfarande använder dessa drivmedel. Det gör värmepumpen till en särskilt lönsam investering i industrilokaler. I normalfallet betalar den sig själv redan inom 3 till 6 år. Med dagens teknik kan processvatten återvinnas, värmas eller kylas energieffektivt och sänka värme- och driftskostnader i din industri med upp till 70 procent. Vi anpassar systemlösningar för industrifastigheter  med vår värmepump IVT Geo som kan återvinna energi från mark, berg, vatten eller frånluft. 

Vi hjälper dig hela vägen.

Skicka in en förfrågan till höger så hjälper vi dig med en besparingskalkyl och kostnadsfri offert.

Väljer du att gå vidare med installationen sköter vi allt, från tillståndsansökningar till borrning och bortforsling av det tidigare värmesystemet. I samband med installationen får du en ordentlig genomgång av hur systemet fungerar. Efter en tid gör vi också en uppföljning för att vara säkra på att värmekostnaderna motsvarar det kalkylen lovat.

Vänligen kontrollera att du fyllt i alla fält.

Succé!

Hitta återförsäljare och serviceombud

För många träffar

Sök på stadsdel eller adress istället.

  Kontakt

  Värmepump eller fjärrvärme?

  Med en värmepump kan kostnaden för fastighetens uppvärmning minska med så mycket som 75 procent, beroende på vilken uppvärmning som funnits tidigare. På bara tre till sex år brukar de flesta anläggningar ha sparat in hela installationskostnaden. En tydlig fördel jämfört med fjärrvärme är just prisskillnaden. Många fastighetsägare upplever fjärrvärmepriset som högt.

  Som kund har du ingen möjlighet att byta fjärrvärmeleverantör utan är knuten till det bolag som äger fjärrvärmenätet, oavsett hur prisutvecklingen ser ut. Som värmepumpsägare är det istället elpriset som påverkar kostnaden för värmen. Elen köps på en konkurrensutsatt marknad, där du är fri att byta mellan olika elbolag och avtalsformer för att påverka hur mycket du betalar för energin. 

   

  Se filmen om Villa Strömsfors – 100 åringen med nytt energisystem

  5 års garanti.

  Våra värmepumpar är resultatet av ett djuplodande arbete och kvalitetssäkring genom alla led. Från utveckling och tillverkning till installation. Därför kan vi också ge 5 års garanti på alla våra värmepumpar för fastigheter. Garantin ingår som en del av en serviceplan som säkerställer kvaliteten, funktionen, besparingen och livslängden på det nya värmesystemet.

  När garantitiden gått ut finns möjlighet att via Arctic teckna försäkring i upp till 18 år.

  Läs mer om våra garantier

  Läs mer om försäkring

  Vill du boka service eller få hjälp med ett driftstopp?

  Vi servar och reparerar värmepumpar av alla fabrikat. Klicka på knappen för att hitta ditt närmaste serviceombud.

  Hitta serviceombud
  IVT Geo - en stor nyhet som även finns i small

  En storlek för varje fastighet sparar mer.

  IVT Geo är en helt ny serie värmepumpar för fastigheter. De finns i åtta olika storlekar, för att göra det enklare att sätta ihop ett värmesystem som passar de exakta behoven för varje fastighet. Och eftersom du betalar för precis det du behöver blir investeringskostnaden lägre, och besparingen högre.

  Till värmepumparna

  Värmepodden Avsnitt 7. Stora fastigheter, stora besparingar.

  I det här avsnittet pratar vi bara om fastigheter och hur värmepumpar kan spara pengar i allt från bostadsrättsföreningar, industrier och idrottsarenor.