Bergvärme - IVT Värmepumpar

Naturkyla

IVT Naturkyla innebär att investeringen du gör i en bergvärmepump ökar i värde. På sommaren kan du låta borrhålets kyla ge skön svalka och under den kalla perioden fungerar samma borrhål som din energikälla för värme och varmvatten. Naturkyla kallas ibland också för frikyla eller komfortkyla.

Principen är lika enkel som genial. På vintern använder värmepumpen den värme som alltid finns i borrhålet och omvandlar den till värme i huset. Genom att koppla ett IVT fläktelement till anläggningen används samma borrhål för att ge svalkande luftkonditionering på sommaren. Jämfört med en traditionell luftkonditionering innebär detta mycket låga investerings- och driftkostnader.

Så fungerar det
Den tekniska lösningen innebär att vätskan från slangpaketet i borrhålet cirkulerar via värmepumpen och ett separat diskret minivattensystem till ett IVT fläktelement. Kylan från borrhålet kyler luften från fläktelementet och behaglig svalka sprids i rummet. Överskottsvärme återförs till borrhålet vilket ökar hålets effekt på vintern. Du ställer enkelt in önskad temperatur med hjälp av kontrollpanelen på fläktelementet.

Borrhålet ger dubbel besparing
IVT Naturkyla används redan i allt från större fastigheter och kontorslokaler till villor och fritidshus. Nöjda användare kan njuta av ett skönt inomhusklimat där kostnaden jämfört med traditionella klimatanläggningar är minimal. Andra användningsområden för IVT Naturkyla är vinkällare och matförråd.

 

kontakta återförsäljare och Få offert