Calle Rosén är VD på Energipartner i Stockholm och har sålt IVT i 16 år. Totalt uppskattar han att han varit involverad i cirka 2500 värmepumpsinstallationer.

Vad får dig att älska ditt jobb?
Tidigare var kicken att göra en besparing åt kunden. Nu är det snarare att leverera en värmelösning med ett helhetstänk, och bli ännu bättre på att förstå och möta kundens behov – för det ser väldigt annorlunda ut idag jämfört med för tio år sedan. Som ett exempel arbetar vi med övervakning av värmepumpens drift, så att vi direkt får en signal om något inte fungerar som det ska och kan lösa det. Det är en drivkraft för mig, att göra det ännu enklare att köpa och äga en värmepump. 

”Det är en drivkraft för mig, att göra det ännu enklare att köpa och äga en värmepump.”

Vilka är fördelarna med att välja en specialist? 
Det är att du får helheten, inte bara ett lågt pris på en offert. Vi kommer hem till kunden, gör en besiktning av huset och pratar igenom deras behov. Sedan utförs installationen av en certifierad installatör och vi följer upp alla värmepumpar efteråt för att se att allt fungerar som det ska och att besparingskalkylen håller. Vi tar ansvar även efter att vi sålt värmepumpen och kunden får en trygghet i sin värmeförsörjning i väldigt många år framåt. 

Till exempel har vi vår värmejour, där vi garanterar värme i huset inom 24 timmar om du drabbas av ett driftstopp under vinterhalvåret.

Vi bytte en värmepump åt en kund i förra veckan, han hade haft den i femton år och det var en av de första värmepumparna jag installerade. Han frågade inte ens någon annan, utan vände sig direkt till oss. För mig är det det största beviset på att vi har lyckats.