Börjar det bli dags att byta värmepump?

Vi hjälper dig hela vägen när du behöver byta värmesystem.
Oavsett fabrikat.

IVT värmepumpar i grupp, luftvatten AirX, bergvärme Geo 600, frånluft Vent 402, luftluft Aero.

Dags för en ersättare?

Har du till exempel bergvärmepump, luft/vattenvärmepump eller frånluftsvärmepump idag vet du nog redan hur effektivt det är. Du är säkert även fullt medveten om vad det skulle innebära om din äldre värmepump plötsligt behöver bytas, mitt i smällkalla vintern.

Har du en gammal värmepump är vårt bästa råd, byt i god tid. Ett planerat och kontrollerat byte tar max ett par dagar och ger dig bekymmersfritt och kostnadseffektiv värme i många år framöver.

Med en ny värmepump från IVT får du inte bara en värmelösning utvecklad för nordiskt klimat, vi ger dig dessutom en av Sveriges längsta garantier och en helt unik värmegaranti.

Hur mycket effektivare är en ny värmepump?

Teknikutvecklingen går fort framåt, det innebär att dagens värmepumpar är betydligt mer effektiva än de som levererades för 15 år sedan.

Med modern kompressorteknik, uppdaterade styrsystem och lågenergiteknik i allt från cirkulationspumpar till fläktar kan du, beroende på typ av värmepump räkna med en effektivitetsökning på 10–20 procent.

När är det dags att byta?

Om du märker att din elförbrukning gått upp, att maskinen låter konstigt, att det tar tid innan dina vattenburna element blir varma eller du börjar få upprepade larm är det dags att fundera över funktionen.

Är du osäker rekommenderar vi att du bokar en service. Våra experter kan efter en ordentlig genomgång av din anläggning ge dig kvalificerad vägledning i valet att laga eller att byta.

Ny bergvärmepump anpassar sig till befintligt borrhål.

Flera av våra bergvärmepumpar, till exempel IVT Geo 600 och IVT PremiumLine HQ, är utrustade med smart teknik som anpassar sig till ditt existerande borrhål. Om du väljer att nyttja ditt befintliga borrhål får du generellt en uppvärmningskostnad som är minst lika låg som den du hade med din gamla bergvärmepump.

Tänk på dimensioneringen.

För att nyttja nya värmepumpens kapacitet och din investering fullt ut kan det hända att du behöver tilläggsborra eller öka slanglängd i din jord- eller sjövärmeanläggning när du ska byta bergvärmepump.

Det var nog ett tag sedan din nuvarande värmepump installerades, vad har hänt i och runt huset sedan dess? Har du byggt ut, isolerat vinden eller kanske skaffat pool?

Din nya bergvärmepump ska hänga med i många år framöver så finns det planer som kan öka ditt uppvärmningsbehov, tala om det för din IVT-återförsäljare. De hjälper dig med ett bra underlag att ta ett beslut utifrån, där du ser driftskostnad och investeringskostnad för alternativen som passar dig bäst.

IVT Vent 402 frånluftsvärmepump placerad i gammeldags grovköksmiljö.

Vad kostar ett utbyte jämfört med en nyinstallation?

Luftvärmepumpar och frånluftsvärmepumpar kostar ungefär samma vid utbyte som vid nyinstallation. Till viss del kan man använda befintlig rördragning och el. Men det finns också moment som inkluderar nedmontering och skrot av den gamla värmepumpen som tillkommer. Så i det stora hela blir det ungefär samma pris.

När det gäller byte av bergvärmepumpar och jordvärmepumpar så sparar man in borrning eller plöjning för kollektorslangen. Dessa återanvänds och därför sparar du allt mellan 30-50 000 kr. Ett rätt dimensionerat borrhål kan hålla upp till 80 år, det är bara bergvärmens livslängd du behöver hålla koll på.

Låna för att spara.

En väl fungerande värmepump sänker dina boendekostnader och ökar värdet på din bostad, därför kan du ofta finansiera värmepumpsinstallationen genom att belåna din bostad till en väldigt förmånlig ränta.

Vi kan i samarbete med Swedbank erbjuda dig möjlighet att finansiera ditt värmepumpsköp med ett Energilån.

ROT-avdrag.

När du byter ut din gamla värmepump är du också berättigad till ROT-avdrag, avdraget reglerar vi givetvis direkt på fakturan.

Läs mer om både finansiering och ROT.

Det är enkelt att köpa våra värmepumpar. Men det krävs en hel del för att få sälja dem.

Vi vill ha nöjda kunder. Därför ställer vi mycket höga krav på våra återförsäljare. Det är de som ska hjälpa dig hela vägen – från valet av den bästa värmepumpen för ditt behov till installationen av ditt nya värmesystem.

Koppla in, koppla av.

10 års garanti ingår på kompressorn.

Vi har en mycket omfattande garanti. 6 år på värmepumpen och 10 år på kompressorn (hjärtat i din värmepump). Dessutom kan du förlänga ditt skydd upp till 18 år med vår tilläggsförsäkring.

Installation och genomgång.

När din värmepump installerats får du en genomgång av funktioner, inställningar och skötselråd. Ett igångkörningsprotokoll upprättas också.

Återkoppling efter installationen.

Inom 6 månader från att din värmepump installerats tar din återförsäljare kontakt med dig och stämmer av att allt fungerar som det ska.

När trotjänaren gjort sitt.

Jonny byter ut sin 20 år gamla värmepump. Även om den fungerat klockrent kände han att det var dags. I filmen berättar Jonny om hur tankarna gick och om hur han upplevde bytet.

Bli kontaktad av en specialist på värmepumpar.

När vi fått dina kontaktuppgifter skickar vi dem vidare till en IVT återförsäljare på din ort, som kommer ta kontakt med dig så snart de kan. Du binder inte upp dig till något genom att fylla i detta formulär.

Vänligen kontrollera att du fyllt i alla fält.

Succé!