Börjar det bli dags att byta värmepump?

 Vi hjälper dig, oavsett fabrikat.

Vad kostar ett utbyte jämfört med en nyinstallation?

Luftvärmepumpar och frånluftsvärmepumpar kostar ungefär samma vid utbyte som vid nyinstallation. Till viss del kan man använda befintlig rördragning och el. Men det finns också moment som inkluderar demontering och skrot av den gamla värmepumpen som tillkommer. Så i det stora hela blir det ungefär samma pris. När det gäller bergvärmepumpar och jordvärmepumpar så sparar man in borrning eller plöjning för kollektorslangen. Dessa återanvänds och därför sparar du allt mellan 30-50 000 kr. Ett rätt dimensionerat borrhål kan hålla upp till 80 år.

Anpassar sig till befintligt borrhål

Våra värmepumpar IVT Geo 500 och IVT PremiumLine HQ är utrustade med smart teknik som anpassar sig till det befintliga borrhålets djup. Som en generell regel kan man säga att du som väljer att utnyttja ditt befintliga borrhål får en uppvärmningskostnad som är minst lika låg som den du hade med din gamla bergvärmepump. Men om du vill få ut maximal effekt av din investering behöver du oftast tilläggsborra. Våra återförsäljare hjälper dig med ett bra underlag att ta ett beslut utifrån, där du ser driftskostnad och investeringskostnad för de båda alternativen. Om du har jordvärme så är principen likadan som för bergvärme, alltså värmepumpen anpassar sig mot den kollektorn du har i marken.

Hur mycket effektivare är en ny värmepump jämfört med en gammal?

En ny värmepump är generellt 15-20 procent bättre än en gammal. Det är många saker som gjort att värmepumparna blivit effektivare. Bättre kompressorteknik, uppdaterade styrsystem och lågenergiteknik i cirkulationspumpar och fläktar bidrar alla till den förbättrade verkningsgraden. Behöver du rådgivning av en auktoriserad servicetekniker nära dig?

Det är enkelt att köpa våra värmepumpar. Men det krävs en hel del för att få sälja dem.

Vi vill ha nöjda kunder. Därför ställer vi mycket höga krav på våra återförsäljare. Det är de som ska hjälpa dig hela vägen – från valet av den bästa värmepumpen för ditt behov till installationen av ditt nya värmesystem. Alla som säljer och installerar våra värmepumpar är specialutbildade och certifierade av oss på IVT. I totalentreprenaden ingår dimensionering, besparingskalkyl, installation, igångkörning och uppföljning.

Våra återförsäljare kan även ta hand om din gamla värmeanläggning på ett miljöriktigt sätt.

Koppla in, koppla av.

10 års garanti ingår på kompressorn.

Vi har en mycket omfattande garanti. 6 år på värmepumpen och 10 år på kompressorn (hjärtat i din värmepump). Dessutom kan du förlänga ditt skydd upp till 18 år med vår tilläggsförsäkring.

Installation & överlämning av värmepumpen.

När din värmepump installerats får du en genomgång av funktioner, inställningar och skötselråd. Ett igångkörningsprotokoll upprättas också.

Återkoppling efter installationen.

Inom 6 månader från att din värmepump installerats tar din återförsäljare kontakt med dig och stämmer av att allt fungerar som det ska.

När trotjänaren gjort sitt.

Jonny byter ut sin 20 år gamla värmepump. Även om den fungerat klockrent kände han att det var dags. I filmen berättar Jonny om hur tankarna gick och om hur han upplevde bytet.

Vi älskar värmepumpar. Så du kan älska annat.

 

Bli kontaktad av en specialist på värmepumpar.

När vi fått dina kontaktuppgifter skickar vi dem vidare till en IVT återförsäljare på din ort, som kommer ta kontakt med dig så snart de kan. Du binder inte upp dig till något genom att fylla i detta formulär.

Vänligen kontrollera att du fyllt i alla fält.

Succé!