Skötsel och tillsyn av IVT Vent 302

Inledning

Innan alla arbeten i värmepumpen måste strömmen brytas via huvudströmbrytaren.

Om något behöver åtgärdas kontaktar du i första hand din IVT-återförsäljare eller närmaste IVT-serviceombud.

Rengöring av luftfilter

Här går vi igenom hur du tar bort filterluckan och rengör filtret. För att värmepumpens ska prestera sitt bästa behöver det här göras varannan månad. Var tolfte månad bör filtret bytas ut.

Inställningar

Här får du veta hur rumstemperaturen justeras i displayen och hur du ställer in och använder funktionen extra varmvatten.

Displayknappar

Här går vi igenom de olika knapparna på displayen

Driftsymboler

Här går vi igenom betydelsen av de symboler som syns i displayen vid olika driftlägen.

Rengöra spillvattenkopp och kontroll av slangar.

Spillvattenslangen kan bli igensatt, här visar vi hur du kontrollerar att så inte skett samt hur du rengör spillvattenkoppen.

Återställning överhettningskydd

Upplever du dåligt med värme och varmvatten, kan det bero på att överhettningsskyddet löst ut. Här visar vi hur du återställer det.

OBS! Kontakta installatör eller närmaste serviceombud om problemet återkommer.

Tryckkontroll

Minst en gång om årets ska en tryckkontroll göras. Här förklarar vi hur du går tillväga.

Rengöra partikelfilter

Ungefär en gång om året bör partikelfiltret som sitter i anläggningen rengöras. Hur det går till visar vi i denna film.