Spara pengar med IVT och Smartgrid

Av IVT, 06 september 2013

Installera Smartgrid och kapa dina elkostnader. IVT bryter mark och är först med att lansera den framtidssäkra och kostnadseffektiva investeringen i sina bergvärmepumpar.
– Smartgrid är någonting som du inte vill vara utan, säger Styrbjörn Drugge, marknadschef på IVT värmepumpar.

Elpriset styrs av utbud och efterfrågan. Under vissa tider på dygnet, exempelvis morgontimmarna när de flesta sover, är elen betydligt mindre efterfrågad och därmed också som billigast. Det tar Smartgrid fasta på. Bergvärmepumpar utrustade med Smartgrid kopplas direkt till Nordiska elbörsen, som bestämmer elpriset ett dygn i förväg, och anpassar sitt arbete så att pumparna arbetar som mest när elen är som billigast.
– Det här är början på en trend och vi är först. Det finns en enorm potential i detta. I framtiden kommer det här systemet att implementeras i andra eldrivna hushållsapparater, som tvätt- och diskmaskiner, torktumlare och laddare av olika slag, menar Styrbjörn Drugge.

Smartgrid introduceras samtidigt som IVT lanserar sin nya bergvärmepump PremiumLine HQ och passar samtliga IVT:s bergvärmepumpar i serierna HQ, EQ, HE, HA och luft/vatten-värmepumpen PremiumLine A+. Studier från Elforsk visar att en normalvilla kan spara mellan 500–2 000 kronor per år med Smartgrid installerat.
– Det hänger så klart på vilket mönster man har i sin familj. Men det här är någonting du inte vill vara utan, säger Styrbjörn Drugge och fortsätter:
– Och förutom att kunderna sparar pengar finns det även samhällsekonomiska vinster med Smartgrid. Det ligger i elleverantörernas intresse att sprida ut elanvändningen över dygnet.

För att kunna använda Smartgrid behöver värmesystemet kompletteras med IVT Anywhere, samt ett abonnemang (som laddas ner som en app till Android och Iphone) som kostar 39 kronor per år. Något som snabbt sparas in med Smartgrid.
– Se det som en framtidssäkring, avslutar Styrbjörn Drugge.

Vill du veta mer?
Kontakta Titus Alex, försäljningschef IVT Värmepumpar, 
tel 076-941 41 13 eller titus.alex@ivt.se

Klicka här för att ladda ner pressreleasen som en pdf.

 

 

Intresseområden: berg-, jord- och sjövärmepump , Bergvärme , Miljö , Smartgrid

IVT

Vi leder utvecklingen av värmepumpar som är snälla mot miljön.

info@ivt.se

Författare