Vi är med hela vägen.

Från början till kraftigt sänkta värme kostnader. För att du ska nå den optimala energibesparingen, krävs en noggrann analys av fastigheten. Vilken lösning som är bäst vet vi först när alla fakta är utvärderade, beräkningar utförda och du har fått beskriva fastighetens specifika behov. Låter det komplext? Det är det också. Men du kan lugnt luta dig tillbaka och lita på att vi tar hand om allt, ända från början till slut. Precis som vi har gjort de senaste fyrtio åren.

Vår arbetsprocess.

Ett första möte.

Du träffar din kontaktperson. Tillsammans går ni igenom uppgifter och data om fastigheten. Här kan du även komma med speciella önskemål och krav.

Utvärdering.

Insamlad information bearbetas och beräknas för att säkerställa en korrekt dimensionering av värmepumpslösningen.

Val av värmekälla.

Har fastigheten särskilda krav och vilken värmekälla passar din fastighet? Berg-, jord-, sjö- eller grundvattenvärme? Eller kanske luft?

Dimensionera storlek på värmepump

Resultatet av utvärderingen och valet av värmekälla ligger till grund för rätt dimensionering av fastighetens nya värmepumpsanläggning.

Systemlösning för värme och varmvatten

Utifrån storlek på värmepumpen, hur värmesystemet ska dimensioneras och hur varmvattenbehovet ser ut utformas en komplett systemlösning.

Installation och uppföljning.

I samband med installationen får du en genomgång av hur systemet fungerar. Efter en tid gör vi också en uppföljning för att vara säkra på att du sparar lika mycket som kalkylen lovat.

Kundreferens:

ÅLSTENSGATAN 22, BROMMA

Ålstensgatan 22 är en fastighet med 17 lägenheter och stor trädgård. Under 2005 investerade man i ett nytt värmesystem. Anders Öhrnell – kassör och styrelseledamot i bostadsrättsföreningen – minns tillbaka.

Ladda ned pdf

Referenscase:

IVT Värmepumpar levererar till Sveriges största geoenergiprojekt.

Cirka 1 100 lägenheter i 49 flerfamiljshus ska få värme och varmvatten med hjälp av fastighetsvärmepumpen IVT Geo. Bostäderna ligger i Jordbro, utanför Stockholm, och ägs av bostadsbolaget D Carnegie & Co. IVT Värmepumpar levererar 29 IVT Geo till projektet med en sammanlagd effekt på 2 320 kW. Totalentreprenör är miljöteknikbolaget Malmberg.

Ladda ned pdf